FANDOM


Cine suntem

Comitetul de întâmpinare este un grup degajat de Wikipedişti care întâmpină utilizatorii noi şi îi ajută să facă primii paşi la Wikia România. Membrii Comitetului de întâmpinare ar trebui să fie extrem de atenţi pentru a nu descuraja începătorii, însă exceptând asta nu există nici o condiţie pentru a vă alătura grupului şi, odată cu aceasta, nici o responsabilitate.

Acesta este locul unde puteţi dezbate asupra modului cum Wikia România îşi întâmpină utilizatorii noi.

Cu ce ne ocupăm

Numele spune totul. Noi continuăm tradiţia de a depune mesaje de întâmpinare pentru utilizatorii noi şi considerăm că toţi Wikipediştii ar trebui să fie prietenoşi şi utili noilor înregistraţi. Suntem un colectiv de persoane care văd întâmpinarea nou-veniţilor ca o parte a activităţii pe care o depunem aici. Pe lângă asta, ajutăm şi la uşurarea uzului Wikiei România pentru utilizatorii noi.

Comitetul de întâmpinare a creat România:Ghid ca un loc de pornire pentru noii înscrişi. Vezi pagina sa de discuţie şi pagina de discuţie a comitetului de întâmpinare pentru mai multe detalii. De asemenea, simţiţi-vă liberi de a face orice modificare în cazul în care consideraţi că ceva trebuie îmbunătăţit.

De asemenea, la Raportul utilizatorilor noi am creat o pagină unde utilizatorii noi se pot prezenta. Este preferabil să sfătuiţi noii utilizatori să semneze acest raport, astfel încât comunitatea să-i poată cunoaşte. Dacă vă interesează să interacţionaţi cu nou-veniţii puteţi să puneţi acel raport sub ‘’urmărire’’ sau măcar să-l analizaţi periodic. Este bine să răspundem mesajelor pe care le depun acolo, în mod special dacă astfel îi putem îndruma către pagini sau proiecte care i-ar interesa.

De asemenea, ajutăm la menţinerea paginilor precum Bun venit şi diferitele Întrebări frecvente. Această pagină este locul de discuţie asupra modului de funcţionare al întregului sistem, nu doar a schimbării unor pagini individuale.

Pentru întâmpinări rapide puteţi folosi formatul {{bunvenit}} sau un format propriu. Dacă îl folosiţi pe cel standard, întotdeauna făceţi-o sub forma {{subst:bunvenit}}, nu doar {{bunvenit}}. Luaţi în calcul faptul că o întâmpinare în formula standard este mai puţin personală; se aseamănă oarecum cu înmânarea unei broşuri, în locul unei discuţii reale. Drept alternativă, puteţi folosi o întâmpinare prin copiere-şi-alipire, precum aceasta. Astfel puteţi evita rescrierea textului generic, totodată fiind capabili de a adăuga una sau mai multe fraze pentru a personaliza întâmpinarea.

Mesajele de întâmpinare ar trebui depuse în pagina de discuţie a utilizatorului, nu în cea de utilizator, astfel încât să primească notificarea cu ‘’Aveţi mesaje noi’’.

În cazul IP-urilor anonime cărora aţi dori să le sugeraţi să îşi procure un cont de utilizator, puteţi folosi {{invitaţie}} (care necesită utilizatorul dumneavoastră drept parametru). Există şi un format {{anon}}, însă acesta îndeosebi asupra problema înregistrării unui cont, astfel încât ar necesita o întâmpinare adiţională ceva mai generală.

Pentru mai multe informaţii despre alte întâmpinări, vezi România:Întâmpinarea standard a utilizatorilor şi România:Mesaje format/Spaţiul paginilor de discuţie a utilizatorilor

Cum poţi ajuta

Dacă vreţi să ajutaţi lucrul evident cu care puteţi începe este de a depune mesaje de întâmpinare. Întotdeauna fiţi prietenoşi şi utili nou-veniţilor. Consultând toate ghidurile, paginile de întâmpinare sau întrebările frecvente, puteţi oferi sugestii pertinitoare. De asemenea, ne puteţi ajuta şi cu menţinerea Departamentului de ajutor, unde utilizatorii noi îşi adresează doleanţele. Dacă doriţi să faceţi parte din orice discuţie care se iveşte aici, puteţi seta această pagină ca ‘’urmărită’’.

Este ideal să verificaţi ce contribuţii a făcut un utilizator înainte de a-l întâmpina. Oferiţi-le un compliment şi mulţumiţi-le pentru munca pe care au făcut-o! Uneori veţi descoperi că nu sunt deloc utilizatori noi, ci pur şi simplu au o pagină de discuţie goală (caz în care îi veţi întâmpina, însă cu o notă de scuză pentru întârziere) sau că sunt noi, însă toate contribuţiile lor au fost acte de vandalism (caz în care, depinzând de gravitatea problemei, veţi adăuga un mesaj de întâmpinare şi unul de avertizare sau doar unul de avertizare).

Membri

Semnaţi lista de mai jos dacă doriţi să faceţi parte din grupul nostru. Această participare nu oferă nici responsabilităţi, nici privilegii. Este doar o metodă de auto-identificare. Mulţumim tuturor persoanelor care deja ajută la întâmpinarea utilizatorilor.

Vezi şi